arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Slovenija kot most med EU in državami nekdanje Jugoslavije

Brioni - Hrvaška, 05/23/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes na povabilo hrvaškega predsednika Stjepana Mesića, na Brionih udeležil neformalnega srečanja predsednikov Hrvaške, Slovenije, Črne gore in predsedujočega predsedstva Bosne in Hercegovine. Slovenski predsednik dr. Drnovšek, hrvaški predsednik Mesić, črnogorski predsednik Filip Vujanović ter predsedujoči predsedstva BiH Sulejman Tihić so se včeraj na Brionih udeležili mednarodne konference, ki jo je na temo zaupanja organizirala nevladna organizacija Fondacija 2020. Na dopoldanskih neformalnih pogovorih so predsedniki predstavili razmere v svojih državah in regiji ter možnostih nadaljnjega razvoja medsebojnih odnosov. Gostitelj srečanja, predsednik Mesić je Sloveniji uvodoma čestital ob članstvu v Evropski uniji in Natu in poudaril, da želijo ostale države Sloveniji čimprej slediti v evro-atlantske povezave.

Klikni za povečavoSlovenski predsednik je na srečanju predstavil aktualna vprašanja, s katerimi se sooča Evropska unija v času sprejemanja evropske ustavne pogodbe. Poudaril je, da želi Slovenija kot članica Evropske unije in Nata postati most med državami na območju nekdanje Jugoslavije in Evropsko unijo ter Natom. Tovrstno srečanje je dobrodošlo za vzdrževanje ustrezne komunikacije in izmenjave informacij, je poudaril slovenski predsednik in dejal, da Slovenijo z ostalimi državami tega območja vežejo številne gospodarske, kulturne in tudi medosebne vezi. Zato si želimo, da bi se čimprej sodelovali tudi v okviru evro-atlantskih povezav.

Neformalnemu srečanju predsednikov je ob zaključku srečanja štirih predsednikov sledilo še kosilo, ki se ga je udeležil tudi hrvaški zunanji minister Miomir Žužul. Na pogovorih je bil del pozornosti namenjen tudi hrvaški razglasitvi ekonomsko-ribolovne cone. Slovenski predsednik je ob tem poudaril, da se naj se z reševanjem tega vprašanja ne odlaša predolgo.

Klikni za povečavoKlikni za povečavo
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani