arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S hrvaškim predsednikom Mesićem (Zagreb, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem poverilnega pisma moldavskega veleposlanika

Ljubljana, 01/19/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo moldavskega veleposlanika dr.Valeriua Bubutca, ki bo Slovenijo pokrival iz Budimpešte.

Veleposlanik je poudaril, da so odnosi med Sloveniji in Moldavijo tradicionalno dobri, kot svojo posebno nalogo pa vidi spodbujanje gospodarskega sodelovanja, ki je med državama relativno skromno, čeprav za povečanje gospodarskih stikov obstaja zanimanje na obeh straneh. Moldavija ima že nekaj let visoko gospodarsko rast, računajo pa tudi, da bodo kmalu rešili politične probleme v zvezi s Pridnjesterjem, kjer ima Rusija vojaško bazo. Moldavija namerava v prihodnjih letih modernizirati infrastrukturo, izgraditi prve avtoceste in elektrificirati železniško mrežo. Pri teh projektih obstajajo velike možnosti za sodelovanje s slovenskim gospodarstvom.

Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da smo v Sloveniji zelo zainteresirani za razvoj dvostranskih odnosov, kakor tudi za sodelovanje na mednarodni ravni, kjer državi pogosto nastopata z enakimi izhodišči. Veleposlanik je predsedniku republike prenesel pozdrave predsednika Moldavije Vladimira Voronina in ga povabil na obisk.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani