arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z veslaško reprezentanco Slovenije (Ljubljana, 06.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Obisk predsednika republike v občinah Podčetrtek in Šmarje pri Jelšah

Ljubljana, 09/05/2005  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes mudil na Kozjanskem, kjer je obiskal občini Podčetrtek in Šmarje pri Jelšah.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek se je v Podčetrtku srečal z županom občine Petrom Misjo, ki je predsednika seznanil s stanjem v občini in nekaterimi problemi, s katerimi se srečujejo na Kozjanskem. Župani občin Rogatec, Rogaška Slatina, Kozje in Bistrica ob Sotli, ki so prisostvovali pogovoru, so predsedniku predstavili dejavnosti svojih občin in ga seznanili z načrti za prihodnost. Obenem so mu predstavili tudi nekatere skupne obmejne projekte. Predsednik dr. Drnovšek je pohvalil sodelovanje krajanov, med seboj in tudi z občinami na hrvaški strani, in izpostavil pomen dobrih medsosedskih odnosov. Izrazil je tudi zanimanje za ekološko kmetovanje na tem območju in poudaril pomen spodbujanja ekološke pridelave hrane v povezavi s turizmom.

Klikni za povečavoPo srečanju z župani si je predsednik dr. Drnovšek ogledal minoritski samostan v Olimju, kjer so ga redovniki minoriti seznanili z zgodovino samostana, mu pokazali baročno cerkev, starodavno lekarno in druge prostore samostana. V nadaljevanju obiska pa si je predsednik pod vodstvom direktorja Zdravka Počivalška ogledal terme Olimia.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je svoj obisk zaključil v Šmarju pri Jelšah, kjer se je srečal z županom občine Jožetom Čakšem. Župan Čakš je predsedniku predstavil občino in ga seznanil s projekti, namenjenimi nadaljnjemu razvoju kraja in širše okolice. Po pogovoru si je predsednik ogledal še kalvarijo in cerkev Sv. Roka.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani