arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike vključil HE Doblar II in HE Plave II v obratovanje

Doblar, 04/24/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes na Soči udeležil slovesne otvoritve hidroelektrarn HE Doblar II in HE Plave II. Predsednik republike je ob tem poudaril, da gre za pravo naložbo. Slovenija je ves čas vodila politiko izgradnje elektrarn, ki bi čimbolj izkoristila vodne vire, ki je v Sloveniji kar nekaj na razpolago. "Skoraj sedem let je minilo, odkar smo se srečali pri postavitvi temeljnega kamna omenjenih elektrarn" je med drugim poudaril dr. Drnovšek ter izrazil veselje, da je izgradnja uspela. "Elektrarne so zgrajene na okolju prijazen način in ne posegajo v strukturo krajev", je v nagovoru še dejal predsednik. K uspešni gradnji so po predsednikovem mnenju nedvomno prispevali slovenski gradbeniki, ki so sposobni zgraditi marsikaj, če le dobijo naročila. Predsednik republike je vsem sodelujočim pri izgradnji hidroelektrarn HE Doblar II in HE Plave II čestital ob uspešno dokončanem projektu. Po uradni slovesnosti je predsednik dr. Drnovšek vključil elektrarne v obratovanje.

Klikni za povečavo Ob obisku v Posočju je predsednik dr. Janez Drnovšek obiskal tudi Občino Kanal ob Soči, ki prav danes slavi občinski praznik.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani