arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel indonezijskega ministra za zunanje zadeve

Ljubljana, 07/08/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Republike Indonezije dr. N. Hassana Wirajuda, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Indonezijski minister je uvodoma dejal, da Indonezija, sicer iz oddaljenosti, spremlja napredek Slovenije, ki ga je država opravila na poti članstva v Evropsko unijo in Nato. Naša država si želi razviti dinamično politično in gospodarsko sodelovanje s številnimi državami, je še povedal, saj si Indonezija kot predsedujoča v ASEAN-u aktivno prizadeva za okrepljen dialog med Azijo in Evropsko unijo. S Slovenijo kot prihodnjo članico Evropske unije si želimo tako izboljšati gospodarsko sodelovanje, je dejal minister Wirajud ter izpostavil že podpisan sporazum med državama o gospodarskem, znanstvenem in tehnološkem sodelovanju.

Klikni za povečavo Predsednik Drnovšek je dejal, da sta obe državi od vzpostavitve diplomatskih odnosov dalje razvili dobre in prijateljske odnose. Poudaril je, da imata tako Slovenija kot Indonezija sorodne poglede na reševanje izzivov v mednarodnih skupnosti. Predsednik se je zavzel za nadaljevanje političnega dialoga in okrepitev blagovne menjave med državama ter ob koncu prenesel pozdrave za predsednico Republike Indonezije Megawati Sukarnoputri.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani