arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Gimnazije Trbovlje (Trbovlje, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilna pisma veleposlanika Republike Kazahstan

Ljubljana, 04/09/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Kazahstan v Republiki Sloveniji Rahata Alijeva.

Na razgovoru po uradni slovesnosti je veleposlanik Alijev predsedniku dr. Drnovšku prenesel čestitke za prepričljivo zmago na predsedniških volitvah s strani kazahstanskega predsednika Nursultana Nazarbajeva. Ob tem je poudaril ugled, ki ga uživa Slovenija v Kazahstanu in se zavzel za nadaljevanje stikov, ki sta jih državi vzpostavili na najvišji ravni lansko leto. Ti že dajejo konkretne rezultate, predvsem na gospodarskem področju, kjer obe strani pristopata k izgradnji skupne farmacevtske tovarne. Veleposlanik Alijev je zagotovil, da si bo kot prvi kazahstanski veleposlanik v Sloveniji prizadeval za nadaljnjo poglobitev sodelovanja in boljše medsebojno poznavanje med državama.

Predsednik dr. Drnovšek se je v pogovoru zahvalil za posredovane čestitke in poudaril, da predsednika Nazarbajeva že dolgo pozna, saj sta se v preteklosti večkrat srečala na mednarodnih forumih. Ob tem je izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da je lanskoletna izmenjava predsedniških obiskov privedla do konkretnih rezultatov. Blagovna menjava med državama se krepi, kar pomeni, da obstajajo vsi predpogoji za uspešen nadaljnji razvoj medsebojnih odnosov na vseh področjih, ne glede na geografsko oddaljenost. Ob tem je predsednik dr. Drnovšek poudaril, da v Sloveniji gledamo na Kazahstan kot na stabilnega in perspektivnega partnerja, s katerim si želimo okrepiti medsebojne stike.

Ob koncu pogovora je predsednik dr. Drnovšek kazahstanskemu veleposlaniku zaželel čimveč uspehov pri poglabljanju slovensko-kazahstanskih odnosov.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani