arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret (Zaplana, 11. februar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike na obisku v Osilnici in Kostelu

Osilnica, Kostel, 09/26/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes mudil na obisku v občinah Osilnica in Kostel.

Predsednik dr. Drnovšek se je med obiskom občine Osilnica srečal z županom Antonom Kovačem, člani občinskega sveta in predstavniki nekaterih podjetij iz Osilnice. V pogovoru so predsednika seznanili z občino in njenimi načrti, med katerimi so izpostavili izgradnjo doma za ostarele občane in dokončanje cestne povezave med Ribnico in Osilnico, predstavili pa so mu tudi nekatere probleme, s katerimi se soočajo v občini. Po srečanju si je predsednik v tamkajšnji galeriji ogledal dela akademskega kiparja Staneta Jarma.

Klikni za povečavoV nadaljevanju obiska se je predsednik dr. Drnovšek srečal z županom občine Kostel Valentinom Južničem, podžupanom in direktorjem podjetja USKOK d.d. Brankom Južničem, predsednikom Turističnega društva Kostel dr. Stankom Nikuličem in vodjo projekta "Svet Kolpe" (v okviru Interreg 3) Ljubo Južnič, ki so predstavili občino, njene dejavnosti in nekatere projekte s področja gospodarstva in turizma. Podrobneje so mu predstavili dva načrtovana projekta, oživljanje Gradu in naselja Kostel ter Center za informacijske tehnologije Kostel, ki bi lahko pomembno prispevala k razvoju občine in tudi k povezovanju slovenskih in hrvaških občin ob meji.

Klikni za povečavoEden od pomembnejših projektov, ki jih v občini Kostel že izvajajo, je mednarodni projekt Ekošola kot način življenja, v katerega se že deveto leto vključuje osnovna šola Fara. Namen projekta je povezovanje učencev, učiteljev in zunanjih sodelavcev v skupnih prizadevanjih za ohranjanje okolja, naravne in kulturne dediščine, smotrno uporabo energije, boljše medsebojne odnose in zdravo življenje. Direktor podjetja USKOK d.d. pa je predsednika dr. Drnovška seznanil s projektom pridobivanja in polnjenja pitne vode na področju opuščenega kamnoloma v Fari. Predsednik dr. Drnovšek si je kamnolom, kjer načrtujejo izgradnjo obrata za polnjenje in stekleničenje pitne vode, tudi ogledal.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani