arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Ljubljana, park Mostec, junij 2006 - srečanje dr. Janeza Drnovška z otroki ob zaključni prireditvi Unicefove akcije Helpmanija (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Čestitke ob Dnevu slovenske policije

Ljubljana, 06/26/2003  |  sporočilo za javnost


Spoštovani,
27. junij, dan slovenske policije, je dan, ki bo vedno zapisan v zgodovinskem spominu naše države. Bil je dan enotnosti, ko je slovenska policija skupaj s pripadniki Teritorialne obrambe ob močni podpori slovenskega naroda, odločno stopila v bran naše državnosti. Svojo državnost smo zaradi enotnosti in neomajne volje državljanov uspeli obraniti. Dogodki iz časov osamosvajanja so vir naše skupne samozavesti in prepričan sem, da so tudi vir samozavesti slovenskih policistov. Že takrat, pred mnogimi leti ste potrdili svojo usposobljenost v smeri odličnega delovanja, ki vam ga priznavajo tudi vaši kolegi na tujem.

Profesionalnost in strokovnost policije je temeljno vodilo za njeno uspešno delovanje. Je edina pot za opravljanje nalog policije v skladu s pričakovanjem državljank in državljanov, ki si želijo življenja v varnem, mirnem ter svobodnem okolju. Okolju, kjer se spoštujejo pravice in svoboščine vsakega posameznika ter načela pravne države. To je tem bolj pomembno, ker tudi v našo družbo vdira mednarodni organizirani kriminal in nasilje vseh vrst. Kot se povezuje svet, se žal globalizira tudi kriminal in to predvsem najhujši in najbolj brezobziren. Zato so hvale vredne številne povezave in vključevanje slovenske policije v mednarodne strokovne asociacije ter učinkovito sodelovanje s policijami evropskih in drugih držav soodvisnega sveta.

Pred vami pa je še ena pomembna naloga, saj slovenska policija prevzema nalogo, ko bo morala nadzorovati Schengensko mejo, mejo vseh evropskih držav in s tem se vam ponovno nudi priložnost, da se s svojim delom potrdite v širšem prostoru.

Čestitam vam ob vašem prazniku in vam želim uspešno delo tudi v prihodnje.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani