arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilno pismo veleposlanika Brazilije

Ljubljana, 11/03/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo veleposlanika Federativne republike Brazilije, Celsa Marcosa Vieira de Souza, ki Slovenijo diplomatsko pokriva z Dunaja.

Sogovornika sta dvostranske odnose ocenila kot dobre, z veliko neizkoriščenih potencialov. Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da je Brazilija pomemben partner Slovenije in izrazil pričakovanje, da se bodo odnosi med državama z vstopom Slovenije v Evropsko unijo nadalje poglobili. Poudaril je, da je Brazilija za Slovenijo prvi trgovinski partner v regiji Latinske Amerike. Veleposlanik je izpostavil pomen Evropske unije, s katero ima Brazilija največji obseg trgovinske menjave, iz te regije pa je tudi največ neposrednih vlaganj v brazilsko gospodarstvo.

Klikni za povečavoVeleposlanik je omenil dejavnosti brazilskega predsednika da Silve za zmanjšanje revščine v Braziliji in njegovo mednarodno pobudo za odpravo lakote po svetu. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da Slovenija podpira napore za iskanje novih načinov financiranja svetovnega razvoja in boja proti lakoti in pri tem omenil svojo udeležbo na konferenci pobude brazilskega predsednika v New Yorku septembra letos. Brazilski veleposlanik je poudaril pomen, ki ga pripisuje Brazilija Organizaciji združenih narodov, se zavzel za njeno reformo in prosil, da bi Slovenija Brazilijo podprla v njeni aspiraciji za stalni sedež v Varnostnem svetu. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da Slovenija vsekakor podpira stalno članstvo države iz Latinske Amerike v Varnostnem svetu.

Veleposlanik Vieira de Souza je slovenskemu predsedniku prenesel vabilo brazilskega predsednika da Silve Lule za državni obisk v Braziliji. Predsednik dr. Drnovšek se je za vabilo zahvalil. Veleposlanika je prosil, da brazilskemu predsedniku prenese njegove pozdrave in vabilo za obisk v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani