arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Gimnazije Trbovlje (Trbovlje, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilno pismo portugalske veleposlanice

Ljubljana, 10/18/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma veleposlanice Republike Portugalske Marie do Carmo Allegro de Magalhaes. Veleposlanica Magalhaes je prva rezidenčna veleposlanica Portugalske v Sloveniji.

V pogovoru z novoimenovano veleposlanico je predsednik dr. Drnovšek poudaril, da obstajajo med državam zelo dobri odnosi, da pa je še veliko neizkoriščenih priložnosti na področju gospodarskega sodelovanja. Izrazil je pričakovanje, da bo prišlo v luči bližnjega predsedovanja Evropski uniji do krepitve in intenziviranja sodelovanja med državama. Pozdravil je odprtje veleposlaništva v Sloveniji in menil, da bo prisotnost predstavnikov Portugalske v Sloveniji prispevala k razvoju tesnejših vezi med državama.

Klikni za povečavoVeleposlanica Magalhaes je poudarila, da imata državi marsikaj skupnega in hkrati izrazila priznanje Sloveniji, ki je v sorazmerno kratkem času uspela veliko doseči na področju gospodarskega razvoja. Dejala je, da se bo sama trudila za krepitev sodelovanja med državama, tudi na gospodarskem področju. Strinjala se je, da bo predsedovanje EU za Slovenijo in Portugalsko dobra priložnost in pomembna vzpodbuda za krepitev medsebojnega sodelovanja.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani