arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Tiskovna konferenca (Ljubljana, 19.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel generalnega sekretarja zveze NATO

Ljubljana, 05/31/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel generalnega sekretarja zveze NATO Jaapa de Hoopa Schefferja, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.

Generalni sekretar Scheffer je uvodoma poudaril pomembnost slovenskega sodelovanja v nalogah zavezništva. Zaradi novih izzivov se bodo zahteve po operativnih zmogljivostih članic povečevale, zato je izpostavil tudi pomembnost Partnerstva za mir in sodelovanja z Rusijo in Ukrajino. Predsednik dr. Drnovšek je poudaril pomen zavezništva in razumevanja njegove vloge v javnosti.

Klikni za povečavoGeneralni sekretar Scheffer je ocenil, da so transatlantski odnosi izboljšani in da je stalen politični dialog med članicami nujen. Izpostavil je tudi pomen sodelovanja med zvezo Nato in Evropsko unijo. Ena od pomembnejših nalog glede pripravljenosti za bodoče izzive je transformacija oboroženih sil zaveznic. Predsednik dr. Drnovšek je pri tem povedal, da si tudi Slovenija prizadeva pripraviti svoje oborožene sile za delovanje v skladu s standardi zavezništva. Sogovornika pa sta se pogovarjalo tudi o stanju v jugovzhodni Evropi. Ob koncu pogovora je generalni sekretar povedal, da zavezništvo potrebuje sodelovanje in prispevek vseh članic, tako majhnih kot tudi velikih držav, saj so pred Natom zahtevne in odgovorne naloge.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani