arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S hrvaškim predsednikom Mesićem (Zagreb, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike na otvoritvi Visoke šole za zdravstvo v Izoli

Izola, 12/21/2005  |  sporočilo za javnost, govor


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes udeležil slovesnosti ob otvoritvi Visoke šole za zdravstvo v Izoli, kjer je imel tudi nagovor (nelektoriran zapis):


Klikni za povečavo



"Otvoritev Visoke šole zdravstvenih delavcev v Izoli je pomemben in prijeten dogodek. Vesel sem, da ste uspeli zbrati toliko moči, energije in vztrajnosti, da ste napravili ta korak. Pomemben je za Izolo, pomemben je za vse obalne občine, pa tudi širše. Vesel sem, da to obenem pomeni tudi korak naprej v razvoju Univerze na Primorskem. Univerza je mlada, toda dinamična in obrnjena v prihodnost. Sooča se z izzivi sedanjosti in prihodnosti. In to je tisto, kar potrebujemo v Sloveniji in tudi širše.

Klikni za povečavoDanes ste že veliko povedali, veliko misli, tako da jih ni več veliko ostalo. Zdravstveni delavci, medicinske sestre so zelo pomemben člen naše družbe. Tega se vsi zavedamo, kadar se znajdemo v bolnici in smo potrebni pomoči.Takrat še prav posebej čutimo, kako važen je odnos medicinskega osebja do nas. Takrat smo še posebej ranljivi in občutljivi. In prav imate vsi, ki ste že do sedaj poudarili, da je poleg strokovnosti zelo pomemben prav ta odnos; resnična človečnost, sočutje, skrb za sočloveka. In velika večina državljank in državljanov se slej kot prej znajde v situaciji, ko potrebuje takšen odnos in takšno skrb. Zato je še toliko bolj pomembno, da tudi v vaši šoli to gojite, širite s svojimi študenti in da to prenašate naprej na nove generacije in da to potem občutijo vsi bolniki, ki so v tej bolnišnici ali tudi drugje, povsod tam, kjer bodo diplomanti visoke šole delovali tudi v prihodnosti.

Klikni za povečavoŽelim vam veliko uspeha. In ker se bližamo praznikom, vam želim tudi čim lepše, čim bolj zadovoljne praznike, tako božične kot novoletne in uspešno, prijazno in mirno leto 2006."

Predsednik dr. Drnovšek je po slovesnosti obiskal tudi otroke v Centru za usposabljanje Elvira Vatovec v Strunjanu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani