arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Čestitka ameriškemu predsedniku

Ljubljana, 01/21/2005  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je čestital predsedniku Združenih držav Amerike Georgeu W. Bushu ob inavguraciji in mu zaželel uspešno opravljanje odgovornih nalog. Predsednik dr. Drnovšek je v svojem pismu med drugim zapisal:

"Od najinega pogovora pred dvema letoma v Washingtonu je v odnosih med Slovenijo in Združenimi državami prišlo do pomembnega razvoja: Slovenija je postala članica zveze NATO ter tako okrepila partnerstvo in zavezništvo z Združenimi državami. Naša želja je, da bi tudi v prihodnje tesno sodelovali tako z ZDA kot z ostalimi demokracijami pri širjenju svobode in človekovih pravic. Predsedovanje Slovenije Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi v letošnjem letu nam daje še posebno odgovornost za uveljavljanje demokracije in stabilnosti v vzhodnoevropskih in evroazijskih državah v tranziciji.

Z ZDA želimo tesno sodelovati tudi pri uveljavljanju stabilnosti in demokracije v državah Jugovzhodne Evrope. Naslednjih nekaj let bo odločilnih za utrjevanje miru in varnosti v regiji, in prisotnost ZDA ter podpora demokratičnim procesom sta ključnega pomena za njen razvoj. Naša iskrena želja je, da bi pri reševanju teh vprašanj nadaljevali in ohranjali transatlantsko sodelovanje in dialog, saj bomo le tako lahko uspešni. Po drugi strani pa nadaljevanje našega sodelovanja v regiji predstavlja priložnost za razvoj naših odnosov in doseganje skupnih ciljev za napredek miru, demokracije in socialne ter ekonomske uspešnosti."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani