arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z veslaško reprezentanco Slovenije (Ljubljana, 06.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem izvršnega direktorja Svetovnega programa za hrano

Ljubljana, 09/14/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel izvršnega direktorja Svetovnega programa za hrano (World Food Programme), Jamesa T. Morrisa. Izvršni direktor se je zahvalil za prispevek, ki ga Slovenija namenja Svetovnemu programu, pohvalil slovensko osebje in izrazil upanje za nadaljnje sodelovanje Slovenije med 90 državami donatorkami.

Sogovornika sta se strinjala, da je treba za odpravo lakote narediti več, saj kljub temu, da je na svetu dovolj hrane za vse, zaradi nje še vedno trpi 840 milijonov ljudi. Morris je izrazil prepričanje, da bi dodatnih nekaj milijard dolarjev skorajda odpravilo lakoto med otroki. Povedal je tudi, da je največji program Svetovnega programa v Sudanu, kjer imajo 2.200 uslužbencev, ki pomagajo lokalnemu prebivalstvu. Izrazil je veliko podporo naporom slovenskega predsednika za reševanje krize v Darfurju in pohvalil uspeh njegove akcije zbiranja pomoči za Darfur. Dejal je, da je Svetovni program za hrano pripravljen pomagati pri predsednikovih naporih za reševanje razmer in dolgoročno obnovo in stabilizacijo razmer v tem delu Sudana.

Predsednik republike dr. Drnovšek se je sogovorniku zahvalil za podporo in mu želel še veliko uspehov pri njegovem poslanstvu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani