arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Nagovor predsednika dr. Drnovška na slovesnosti ob 200. letnici apnarstva v Zagorju ob Savi

Zagorje ob Savi, 10/08/2004  |  govor


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes udeležil slovesne akademije IGM Zagorje ob 200. letnici apnarstva, ki je potekala v Zagorju ob Savi.

Predsednik dr. Drnovšek je udeležence na slovesnosti nagovoril z naslednjimi besedami (nelektoriran zapis):


Klikni za povečavo"Spoštovane gospe in gospodje, današnje praznovanje je lepa priložnost in več razlogov je, da temu vabilu nisem mogel reči ne. Obletnica 200 let je zelo redka, zelo častitljiva in sodi v same začetke resne gospodarske dejavnosti, ne samo v teh krajih, ampak tudi širše. Drug razlog je ta, da kadar pride vabilo iz Zagorja ali Zasavja zelo težko rečem ne. In tretji razlog je, da je to podjetje, ki ga danes tukaj proslavljamo, tudi prvo podjetje, v katerem sem sam delal. Prvo podjetje, v katerem sem se zdaj že kar daljnega leta 1973 prvič zaposlil kot takrat mlad ekonomist. Na to podjetje in delo me vežejo lepi spomini. Resno in dobro smo delali. To je bila dragocena delovna izkušnja. To je bilo tudi obdobje, morda bi lahko rekel, zlato obdobje IGM Zagorje. Podjetje je bilo daleč največje, največji proizvajalec apna v tedanji še skupni državi Jugoslaviji z zelo hitrim dinamičnim razvojem. V razvoju vsakega podjetja pridejo vzponi in padci, spreminjajo se zunanje okoliščine, spreminja se marsikaj. Pomembno je, da uspe podjetje s takšno tradicijo najti načine, da vedno znova odgovori na izzive, da najde poti tudi iz kriznih situacij, da gre naprej in da zagotavlja čim več dela svojim delavcem, občanom. Vemo, da je vsako delovno mesto več kot pomembno. Za vsako se je treba resno boriti. Ni več lahkih delovnih mest, ni več podjetij, ki bi se lahko kar tako preživljala in se razvijala. Treba se je resno boriti. Vesel sem, da se IGM Zagorje še naprej tako bori in da uspeva preživeti.

Klikni za povečavoEnako velja tudi za druga podjetja. V Zasavju imamo veliko častitljive gospodarske tradicije, poleg rudarstva še marsikaj drugega. Marsikje se je že pred časom začelo tudi neko novo obdobje iskanja novih poti, novega gospodarskega razvoja. Vesel sem, da to Zagorju sorazmerno dobro uspeva, da kljub vsem objektivnim težavam, s katerimi se vsi srečujemo, gredo stvari naprej in da se občina dobro razvija. Vesel sem, da danes lahko srečam in pozdravim številne, tudi nekdanje sodelavce v podjetju in občini in da lahko vsem zaželim čim bolj uspešno delo in nasploh čimveč uspehov tudi v prihodnje. In da pozdravim tudi upokojence podjetja. Nekateri ste delali v podjetju takrat, ko sem tudi sam tam delal in vas še posebej pozdravljam. Hvala lepa."

Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani