arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na ogledu Kapucinskega samopstana v Škofji Loki (Škofja Loka, 17.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Na obisku v Zavodu Hrastovec

Hrastovec, 04/11/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes v Slovenskih Goricah obiskal Zavod Hrastovec, kjer ga je sprejel direktor mag. Josip Lukač.

Zavod, v okviru katerega deluje 24 enot in ima 650 stanovalcev, si po organizaciji in strokovnih pristopih prizadeva biti eden najboljših zavodov v tem delu Evrope. Zaposleni v zavodu tudi zato v korist oseb s posebnimi potrebami v svoje delo uvajajo sodobnejše rešitve in inovativne pristope, usmerjeni so v deinstitucionalizacijo in k bolj alternativnim oblikam bivanja.

Klikni za povečavoV sklopu Zavoda Hrastovec si je predsednik republike dr. Janez Drnovšek ogledal tudi kmetijo Rožengrunt pri Sv. Ani, kjer v naravnem okolju in sožitju z lokalno skupnostjo živi enajst stanovalcev. Ti povsem samostojno skrbijo zase, za urejenost kmetije, male živali in se ukvarjajo s pridelavo vrtnin.

Slovenski predsednik dr. Drnovšek si je ravno tako ogledal zaprto bivalno enoto zavoda, kjer tudi najzahtevnejšim stanovalcem poskušajo ustvariti čim bolj prijeten vsakdan.

Ob zaključku obiska je predsednik republike dr. Janez Drnovšek pohvalil delo zaposlenih. Povedal je, da se čuti, da delajo s srcem in da odhaja z odličnimi vtisi.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani