arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Slavnostna vročitev odlikovanj (Ljubljana, 25.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel udeležence 37. mednarodnega srečanja pisateljev

Brdo pri Kranju, 05/28/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes popoldne na Brdu pri Kranju sprejel udeležence 37. mednarodnega srečanja pisateljev v okviru PEN, ki je od 26. maja do danes potekalo na Bledu. Letošnjega srečanja, ki je bilo posvečeno temama "Evropska kultura ali evropske kulture?" in "Mir: dober ali slab kompromis", se je udeležilo okrog 90 pisateljev, dve tretjini iz tujine, iz sedemindvajsetih držav.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je pozdravil tovrstna srečanja, ki so v teh letih postala močna tradicija in predstavljajo prostor za izmenjavo mnenj in koristnih idej o aktualnih temah našega vsakdana. V svojem nagovoru je poudaril, da se "v času globalizacije knjiga ne oddaljuje, temveč postaja vedno bolj potrebna. Ne hitra komunikacija, ne moderne tehnologije, ne morejo nadomestiti knjige. Pravzaprav potrebujemo še več priložnosti za miren razmislek, medtem ko beremo dobro knjigo," je v nagovoru še poudaril slovenski predsednik in udeležencem zaželel še veliko uspehov pri njihovem ustvarjanju in delu.

Predsednik dr. Drnovšek je ob nedavnem obisku predsednika slovenskega PENa, predsednika Toneta Peršaka, Vena Tauferja in Mance Košir, sprejel pokroviteljstvo blejskega kongresa, ki bo prihodnje leto obeležilo 40-letnico prvega PEN kongresa v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani