arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel generalnega sekretarja Zveze NATO

Ljubljana, 04/23/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel na pogovor generalnega sekretarja Severnoatlantskega zavezništva g. Jaapa de Hoopa Schefferja, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.

V pogovoru je generalni sekretar Nata izrazil čestitke ob vstopu Slovenije v zavezništvo. Izpostavil je tudi potrebo po njegovi transformaciji, predvsem v smislu povečanja obrambnih zmogljivosti članic, saj v nasprotnem primeru ne bodo sposobne udejanjiti sprejetih političnih zavez. Ob tem se je zahvalil za dosedanji prispevek Slovenije v operacijah zavezništva, še posebej v Jugovzhodni Evropi, in poudaril pomen razvijanja t.i. nišnih zmogljivosti na specializiranih področjih.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je med srečanjem poudaril pomen, ki ga Slovenija pripisuje sodelovanju v operacijah zavezništva, pri čemer gre za manjše, a dobro organizirane enote. Na željo sogovornika je predstavil slovensko oceno stanja v Jugovzhodni Evropi, še posebej na Kosovu, kjer je položaj vse bolj zapleten. Ob tem se je zavzel za nadaljnji angažma mednarodne skupnosti in zavezništva v regiji.

Sogovornika sta se v pogovoru tudi dotaknila vprašanj povezanih z delovanjem zavezništva v Afganistanu in aktualnega položaja v Iraku.

Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani