arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel predsednika Parlamentarne skupščine NATO

Ljubljana, 12/02/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel na pogovor predsednika Parlamentarne skupščine Zveze NATO Douglasa Bereuterja, sicer člana ameriškega Kongresa.

Med srečanjem sta sogovornika obravnavala priprave Slovenije za vstop v Zvezo NATO, ki jih je Bereuter ocenil za odlične. Predsedniku dr. Drnovšek je tudi čestital za prepričljiv izid referenduma o članstvu v Severnoatlantskem zavezništvu, še posebej v luči težavnega mednarodnega položaju v tistem času. Pozdravil je tudi dejstvo, da bo spomladansko zasedanje Parlamentarne skupščine Zveze NATO leta 2005 potekalo v Sloveniji.

V pogovoru sta se sogovornika prav tako posvetila evroatlantskim odnosom. Predsednik dr. Drnovšek je ob tem izrazil obžalovanje, da smo bili na začetku leta priča določenim napetostim med člani Zavezništva, kot tudi poskusom, da bi se države kandidatke morale opredeljevati do le-teh. Poudaril je pomen, ki ga v Sloveniji pripisujemo transatlantskemu partnerstvu pri ohranjanju mednarodnega miru in varnosti, ter pri tem posebej izpostavil Jugovzhodno Evropo kot območje, kjer je še vedno potrebna mednarodna prisotnost. Ob tem je tudi izrazil upanje, da ZDA ne bodo zapustile Balkana, saj je ravno njihovo odločno posredovanje pred leti stabiliziralo regijo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani