arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z madžarskim predsednikom dr. Solyomom (Zagreb, 14.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Še čestitke predsedniku dr. Drnovšku ob izvolitvi

Ljubljana, 01/21/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik dr. Janez Drnovšek še prejema čestitke tujih predsednikov in visokih predstavnikov ob izvolitvi.

"Vaša izvolitev sovpada s pomembnim časom za Slovenijo, njeno vlogo v Evropi ter širše", je med drugim v čestitki zapisal generalni sekretar OZN Kofi Anan, ki je dr. Drnovšku zaželel tudi veliko uspehov pri opravljanju nove funkcije.

Premier Kanade Jean Chretien je v čestitki poudaril, da sta Slovenija in Kanada v času njunih mandatov razvili prijateljske in dinamične odnose, za katere verjame, da se bodo dobro razvijali tudi v prihodnosti. Chretien je še zapisal, da je ponosen na vlogo, ki sta jo obe državi odigrali pri širitvi zveze Nato ter da verjame, da bosta državi kmalu zaveznici tudi znotraj te organizacije.

Predsednik dr. Drnovšek je prejel čestitko tudi od indijskega predsednika A.P.J. Abdul Klama, ki je predsednika Drnovška povabil na uradni obisk v Indijo.

Predsedniku dr. Drnovšku so v ponovoletnem času poslali čestitke tudi generalnsi sekretar Nato Lord Robertson, Dalai lama, danska kraljica Margarethe II., grški predsednik Constantinos Stephanopoulos, makedonski predsednik Boris Trajkovski, predsednik Moldavije Vladimir Voronin, kazahstanski predsednik Nursultan Nazarbayev, indonezijska predsednica Megawati Soekarnoputri, mongolski predsednik Natsaga Bagabandijj, vietnamski predsednik Tran Duc Luong, alžirski predsednik Abdelaziz Bouteflika, egiptovski predsednik Mohamed Hosny Mubarak, japonski cesar Akihito ter japonski premier Junichiro Koizumi.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani