arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel makedonskega veleposlanika

Ljubljana, 12/03/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel veleposlanika Republike Makedonije v Sloveniji, Iljaza Sabria, ki mu je ob tej priložnosti izročil Izjavo o podpori strateških interesov Republike Makedonije. Izjavo so podpisali vsi predsedniki makedonskih političnih strank, v njej pa se zavzemajo za medetnično strpnost in sobivanje ter evro-atlantsko perspektivo Republike Makedonije. Izjavo bodo prejeli vsi šefi držav oziroma vlad Evropske unije.

Ob predaji izjave je veleposlanik Sabriu slovenskega predsednika prosil za podporo pri naporih Republike Makedonije za približevanje Evropski uniji in zvezi NATO. Pri tem je poudaril, da je Slovenija svojo prijateljsko naravnanost do Makedonije že velikokrat izkazala, kar v Makedoniji zelo cenijo. Predsednik dr. Drnovšek se je za izjavo zahvalil in dejal, da Slovenija Makedonijo podpira in da se bo v dialogu z Evropsko unijo prizadevala tudi vnaprej igrati tvorno vlogo. Pri tem je poudaril pomen ohranjanja stabilnosti in izvajanja reformnih procesov, ki bodo najvažnejši argumenti v podporo perspektivi makedonskega članstva.

Veleposlanik Sabriu je v nadaljevanju predstavil notranje-politično situacijo v Makedoniji in se zavzel za poglobitev odnosov med državama na področju gospodarstva, pri čemer je še posebej poudaril makedonski interes za neposredna vlaganja iz Slovenije. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da vsekakor obstajajo še neizkoriščene možnosti za gospodarsko sodelovanje in da je za njegov nadaljnji razvoj bistveno, da se izboljša percepcija politične stabilnosti v Makedoniji.

Predsednik dr. Drnovšek je obnovil vabilo za obisk predsednika Republike Makedonije v Republiki Sloveniji v naslednjem letu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani