arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Gimnazije Trbovlje (Trbovlje, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsedniku republike predala poverilni pismi veleposlanica Španije in veleposlanik Nizozemske

Ljubljana, 07/05/2005  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel tudi poverilni pismi veleposlanice Španije in veleposlanika Nizozemske.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek in veleposlanica Carmen Fontes Munoz sta v pogovoru po slovesni predaji ugotovila, da so odnosi med državama tradicionalno dobri in da imata državi veliko skupnega, kar prihaja veliko bolj do izraza, odkar je Slovenija članica Evropske unije. Predsednik dr. Drnovšek se je v minulih letih pogosto srečeval tako s španskim kraljem kot tudi z najvišjimi predstavniki države, zato je poudaril svoj interes, da se odnosi še intenzivneje razvijajo. Španija in Slovenija sta zainteresirani za krepitev Evropske unije in njeno nadaljnjo širjenje, ne glede na težave, v katerih se je Unija znašla v zadnjem času, sta še poudarila sogovornika. Predsednik dr. Drnovšek je ob koncu pogovora španski veleposlanici zaželel veliko uspeha pri poglabljanju odnosov med državama.

Klikni za povečavoPrecejšnji del pogovora predsednika dr. Drnovška in veleposlanika Johna C. M. Groffena je bil posvečen evropskim temam. Veleposlanik Groffen je predsednika dr. Drnovška seznanil z razlogi, ki so pripeljali do zavrnitve evropske ustavne pogodbe na Nizozemskem, kar je po njegovih besedah pomenilo presenečenje za nizozemsko vlado. Veleposlanik je poudaril, da Nizozemska kljub temu ostaja zvesta načelom, na katerih je zgrajena Evropska unija. V tem smislu je pripravljena sodelovati tudi s Slovenijo, ne samo na bilateralni temveč tudi na multilateralni ravni. Sogovornika sta v pogovoru izrazila tudi interes za poglabljanje sodelovanja med Slovenijo in Nizozemsko. Predsednik dr. Drnovšek je veleposlaniku Groffenu zaželel veliko uspehov pri njegovem delu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani