arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z madžarskim predsednikom dr. Solyomom (Zagreb, 14.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilna pisma luksemburškega veleposlanika

Ljubljana, 04/15/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma izrednega in pooblaščenega veleposlanika Velikega Vojvodstva Luksemburg v Republiki Sloveniji Paula Faberja.

Na pogovoru po uradni slovesnosti je predsednik dr. Drnovšek izrazil zadovoljstvo nad prijateljskimi odnosi med državama in se zahvalil za podporo, ki jo Luksemburg nudi Sloveniji vse od njene osamosvojitve, še posebej pri njenih prizadevanjih za vstop v evro-atlantske integracije. Državi imata mnogo skupnega in se soočata z zelo podobnimi izzivi. Predsednik dr. Drnovšek se je zato zavzel za nadaljnjo krepitev medsebojnega sodelovanja, zlasti glede prihodnosti Evrope, kjer se Slovenija in Luksemburg zavzemata za takšno ureditev, v kateri bodo imele vse države, tudi manjše, svoj glas, in v kateri se narodi ne bodo bali za svojo identiteto.

Klikni za povečavo Luksemburški veleposlanik je predsedniku dr. Drnovšku čestital za uspeh, ki ga predstavlja jutrišnji podpis Pristopne pogodbe na vrhu EU v Atenah in poudaril pripravljenost Luksemburga, da še naprej po svojih močeh pomaga Sloveniji s svojim izkušnjami. Ob tem je opozoril na prihajajoče luksemburško predsedovanje EU v letu 2005, ki bo posebna priložnost za nadaljnjo utrditev političnega dialoga med državama. Na željo dr. Drnovška je predstavil nedavno pobudo Belgije, Nemčije, Francije in Luksemburga za krepitev skupne evropske obrambne politike, kot tudi trenutna luksemburška razmišljanja o položaju v Iraku, pri čemer se je zavzel za ključno vlogo OZN v njegovi povojni obnovi.

Predsednik dr. Drnovšek je ob koncu pogovora novemu luksemburškemu veleposlaniku zaželel čimveč uspehov pri poglabljanju dvostranskih odnosov in ga zaprosil, naj prenese tople pozdrave velikemu vojvodi Luksemburga Henriju.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani