arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Slavnostna vročitev odlikovanj (Ljubljana, 25.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Pojasnilo na navedbe dr. Štuheca v komentarju "Votel strah", ki je bil objavljen v Družini

Ljubljana, 06/01/2004  |  pojasnilo in popravek


Dr. Ivan Štuhec se je v komentarju z naslovom Votel strah, ki je bil v Družini objavljen 30. maja, med drugim vprašal, "kako je mogoče, da je predsednik Drnovšek na isto nedeljo organiziral srečanje predsednikov iz istega območja, ko je vendar tudi sam dobil vabilo od avstrijskega predsednika Klestila."

Zapisan stavek je netočen, saj je slovenski predsednik srečanja štirih predsednikov iz držav nekdanje Jugoslavije, ki je v soboto 21. in nedeljo 22. maja potekalo na Brionih, udeležil na povabilo hrvaškega predsednika Mesića. Štirje predsedniki, hrvaški predsednik Stjepan Mesić, ki je bil gostitelj srečanja in njegovi trije gostje, slovenski predsednik dr. Drnovšek,predsedujoči predsedstva BIH Sulejman Tihić in črnogorski predsednik Filip Vujanović, so se na Brionih udeležili mednarodne konference o vlogi zaupanja v medosebnih in meddržavnih odnosih. Predsednik dr. Drnovšek je v svojem nagovoru poudaril, da je pridobitev izgubljenega zaupanja na območju nekdanje Jugoslavije poseben izziv, saj se je v preteklosti toliko hudega zgodilo. Ob tem je poudaril na druge pomembne vrednote na katerih temelji zaupanje, kot so strpnost, potrpežljivost in medsebojno spoštovanje, ki je predpogoj vsakršnemu sodelovanju in vsakršni komunikaciji.

Slovenski predsednik se je tako z obžalovanjem opravičil avstrijskemu predsedniku Thomasu Klestilu, ki ga je povabil na romanje v Mariazell in je žal potekalo na isti dan, kot srečanje predsednikov na Brionih.

Odnosi z javnostmi
Urad predsednika republike
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani