arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Novi veleposlanik Kraljevine Švedske predal poverilna pisma

Ljubljana, 10/06/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma novega veleposlanika Kraljevine Švedske v Republiki Sloveniji Johna Hegarda.

V pogovoru, ki je sledil uradni slovesnosti, sta sogovornika ocenila dvostranske odnose med državama kot zelo dobre, prijateljske in intenzivne. Predsednik dr. Drnovšek se je zahvalil za pomoč in podporo, ki smo je bili deležni s strani Švedske od samega začetka vključevanja Slovenije v EU. Sogovornika sta ob tem izrazila tudi interes za poglobitev odnosov med državama, tudi po vstopu Slovenije v EU maja leta 2004.

Sogovornika sta izmenjala tudi stališča glede poteka medvladne konference v Rimu, katere namen je sprejetje evropske ustave. Izrazila sta pričakovanje, da se bo medvladna konferenca zaključila čimprej, vsekakor pa pred volitvami v Evropski parlament junija 2004.

Predsednik dr. Drnovšek in veleposlanik John Hegard sta izmenjala stališča tudi o situaciji tako v JV Evropi kot o aktualnih varnostno-političnih vprašanjih in se strinjala, da imata državi podobna stališča glede urejevanja odnosov v mednarodni skupnosti. Veleposlanik Hegard se je strinjal s predsednikom dr. Drnovškom, da se lahko države regije Jugovzhodne Evrope stabilizirajo le, če se jim bo zagotovila perspektiva članstva v Evropski uniji. Pri tem je poudaril, da ima lahko Slovenija pomembno vlogo pri prenosu izkušenj, ki si jih je pridobila v procesu prilagajanja evropskim standardom in normativom. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da je Slovenija tem državam pripravljena pomagati in da ima z njimi tudi pomembne gospodarske in politične odnose.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani