arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek na svečanostih v St. Peterburgu

St. Peterburg, 05/30/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se na povabilo predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina danes in jutri udeležuje slovesnosti ob 300. letnici St. Peterburga.

Predsednik republike dr. Drnovšek si je najprej skupaj z delegacijo ogledal Isakijevsko katedralo, kjer je predsednike in premiere držav sprejel ruski predsednik Putin, v katedrali pa je navzoče s poslanico patriarha Alekseja II. nagovoril metropolit Vladimir. V poslanici se je med drugimi patriarh zavzel za medsebojno strpnost in mirno reševanje sporov v svetu. Med ogledom katedrale se je predsednik dr. Drnovšek zadržal v daljšem pogovoru z ruskim gostiteljem Putinom ter metropolitom Vladimirjem, srečal pa se je tudi z nekaterimi znanci - državniki in sicer z Wolfgangom Schuesslom, Romanom Prodijem, Guyem Verhofsthadtom, Jeanom Cretienom ter Tonyem Blairom.

V nadaljevanju se je predsednik republike udeležil svečane večerje, ki jo prireja ruski predsednik Putin, ter ostalih uradnih dogodkov v počastitev tega pomembnega jubileja, med drugim tudi gala prireditev v Mariinskem gledališču. Pred koncertom v Mariinskem gledališču se je slovenski predsednik udeležil sprejema, ki ga daje predsednik ruske vlade Mihail Kasianov.

Udeležba predsednika dr. Drnovška na slavnostih predstavlja nadaljevanje dialoga na najvišji ravni in priložnost za izmenjavo stališč o najpomembnejših temah medsebojnega sodelovanja.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani