arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel poverilni pismi grškega in ruskega veleposlanika

Ljubljana, 01/26/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo grškega veleposlanika Ioannisa Boukaourisa. V pogovoru po uradni slovesnosti sta se sogovornika zavzela za nadaljnjo krepitev dvostranskih odnosov med državama na vseh področjih. Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da bi Slovenija in Grčija kot članici Evropske unije lahko sodelovali pri dejavnostih za vzpostavitev stabilnosti Zahodnega Balkana in celotne jugovzhodne Evrope. Ob koncu pogovora je grškemu veleposlaniku zaželel uspešno delo.

Klikni za povečavo Predsednik dr. Drnovšek je danes sprejel tudi poverilno pismo ruskega veleposlanika Mihaila Valentinoviča Vanina. Predsednik dr. Drnovšek je uvodoma povedal, da so bili odnosi med državama vedno dobri in da si Slovenija v času mandata veleposlanika želi poglobiti sodelovanje z Rusijo na vseh področjih. Predsednik je še povedal, da je Slovenija Rusiji vedno pripisovala velik pomen in ga bo imela tudi v prihodnosti pri oblikovanju evropske in svetovne politike.

Klikni za povečavo Slovenija si bo kot predsedujoča Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi prizadevala za sodelovanje z Rusijo pri reševanju odprtih organizacijskih in vsebinskih vprašanj. Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da bi bo tako kot doslej osebno prizadeval za razvoj odnosov z Rusijo in izrazil upanje, da bo predsednik Putin obiskal Slovenijo glede na to, da ima odprto vabilo. Ob koncu pogovora je ruskemu veleposlaniku zaželel veliko uspeha pri njegovem delu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani