arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Gimnazije Trbovlje (Trbovlje, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilno pismo novega belgijskega veleposlanika v Sloveniji

Ljubljana, 10/09/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo izredenga in pooblaščenega veleposlanika Kraljevine Belgije Jean-Louisa Mignota.

Na razgovoru po uradni slovesnosti je belgijski veleposlanik predsedniku dr. Drnovšku izrazil željo po nadaljevanju odličnih odnosov med Slovenijo in Belgijo. Sogovornika sta se strinjala, da je dvostransko sodelovanje med obema državama zelo dobro in se je v času priprav Slovenije za članstvo v Evropsko unijo še okrepilo. Po belgijski oceni je Slovenija naredila zelo velik napredek v pogajanjih in je med tistimi kandidatkami, ki se najbolj uspešno pripravljajo za članstvo v uniji.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru poudaril, da sta državi navezali izjemno dobre odnose na številnih področjih in izpostavil pomembnost belgijskih vlaganj v Sloveniji. Dejal je tudi, da Slovenija ceni podporo, ki ji jo je namenjala Belgija v dostikrat težavnih procesih približevanja Evropski uniji. Državi imata mnogo skupnega in se soočata z zelo podobnimi izzivi. Predsednik dr. Drnovšek se je zavzel za nadaljnjo krepitev medsebojnega sodelovanja, zlasti glede prihodnosti Evrope.

Predsednik dr. Drnovšek je ob koncu pogovora novemu belgijskemu veleposlaniku zaželel čimveč uspehov pri poglabljanju dvostranskih odnosov ter dobro počutje v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani