arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z baletniki SNG Maribor (Maribor, 13.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Pismo generalnega sekretarja OZN Kofija A. Annana predsedniku Republike Slovenije

Ljubljana, 01/04/2006  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je prejel pismo generalnega sekretarja OZN Kofija A. Annana v zvezi z načrtom za rešitev statusa Kosova, ki ga je predlagal predsednik dr. Drnovšek. Generalni sekretar Annan je v svojem pismu zapisal:

"Pozdravljam vašo podporo ob tem, ko vstopamo v naslednjo fazo političnega procesa za Kosovo. Z imenovanjem Marttija Ahtisaarija kot mojega posebnega odposlanca za pogajanja o prihodnjem statusu Kosova 10. novembra 2005 smo na trdni poti, da se lotimo reševanja tega vprašanja.

Doseženi dogovor o Kosovu bo resničen mejnik za Balkan. Seveda se še vedno zavedamo, da tak mejnik morda ni čudežno zdravilo za vsa druga vprašanja v regiji. Moj posebni odposlanec se bo tako za reševanje aktualnih regionalnih vprašanj posvetoval z vsemi ključnimi akterji.

Trdno sem prepričan, da se naše časovno obzorje ne sme končati z določitvijo prihodnjega statusa Kosova. Podpiram tudi odprt in odkrit dialog, s pomočjo katerega se lahko skrb, dragoceni prispevki in ustvarjalni pristopi stekajo v proces, ki ga vodi gospod Ahtisaari. To bi nam moralo omogočiti, da dosežemo naš skupni cilj, to je trajno in trdno rešitev. Zato sem mu poslal vaša pisma in z veseljem pričakujem nadaljnje izmenjave mnenj o tem pomembnem vprašanju."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani