arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel poverilni pismi veleposlanice Finske in veleposlanika Paragvaja

Ljubljana, 03/16/2004  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na ločenih slovesnostih sprejel poverilni pismi izredne in pooblaščene veleposlanice Republike Finske, gospe Birgitte Stenius Mladenov ter od veleposlanika Republike Paragvaj, gospoda Oscarja Cabella Sarubbija.

Klikni za povečavoV pogovorih z novo finsko veleposlanico, ki so sledili slovesni predaji pisem, sta se sogovornika spomnila nedavnega uspešnega obiska predsednika na Finskem in gostoljubnosti, ki jo je bil z delegacijo deležen v času obiska. Slovenijo in Finsko povezujejo ne le dobri medsebojni odnosi, temveč tudi skupne težnje in pričakovanja glede evropske prihodnosti. Predsednik dr. Drnovšek in veleposlanica Mladenova sta se strinjala, da bi bilo evropsko ustavno pogodbo potrebno sprejeti še v tem letu. V nadaljevanju je predsednik dr. Drnovšek finsko veleposlanico seznanil s slovenskim pogledom na razvoj situacije v JV Evropi. Ob koncu pogovorov pa je izrazil prepričanje, da se bodo odnosi med državama z vstopom Slovenije v Evropsko unijo še poglobili ter veleposlanici zaželel uspešno delo.

Klikni za povečavoV pogovorih, ki so sledili predaji poverilnih pisem z veleposlanikom Republike Paragvaj, gospodom Oscarjem Cabello Sarubbijem, je slovenski predsednik novemu veleposlaniku izrekel dobrodošlico in izrazil upanje, da se bodo odnosi med državama poglobili, še zlasti na gospodarskem področju, kjer državi beležita zelo skromno blagovno menjavo. Nove možnosti za okrepitev sodelovanja se odpirajo z vstopom Slovenije v Evropsko unijo, ki ima z največjo ekonomsko skupino v Latinski Ameriki Mercosurjem, katere članica je tudi Paragvaj, sklenjen gospodarski sporazum. Ob koncu pogovorov je paragvajski veleposlanik predstavil situacijo v državi in odnose, ki jih ima Paragvaj s sosedami. Predsednik dr. Drnovšek je gospodu Sarubbiju zaželel uspešno delo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani