arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike obiskal Bled

Bled, 05/11/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes obiskal Občino Bled, kjer se je sestal z županom Janezom Fajfarjem.

Slednji mu je predstavil težave, s katerimi se soočajo v enem najlepših slovenskih turističnih krajev, ki privlači izjemno število tujcev skozi vse leto. Med težavami velja posebej izpostaviti blejsko obvoznico, za katero si prizadevajo že nekaj let. Z njo bi namreč razbremenili zadušljiv promet, ki ga povzročata močan tovorni in osebni promet skozi središče Bleda.

Klikni za povečavoŽupan Fajfar je predsednika republike dr. Drnovška seznanil tudi z naravovarstvenimi projekti. Povedal je, da na Bledu gradijo na razvojnih načrtih, ki so usmerjeni k ohranjanju naravnih lepot in h krepitvi kakovostne turistične ponudbe. Izpostavil je, da k njim prihaja veliko turistov iz tujine, ki si na osnovi stika z njihovim okoljem, ustvarijo predstavo o celotni Sloveniji.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek jih je podprl posebej pri prizadevanjih, da bi čimprej našli ustrezno rešitev glede realizacije blejske obvoznice.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani