arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z avstrijskim predsednikom dr. Fischerjem (Zagreb, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik Državne skupnosti Srbije in Črne gore prihaja na uradni obisk v Slovenijo

Ljubljana, 07/03/2003  |  sporočilo za javnost


Na povabilo predsednika republike dr. Janeza Drnovška bo 9. in 10. julija 2003 na uradnem obisku v Sloveniji predsednik Državne skupnosti Srbije in Črne gore, Svetozar Marović, z delegacijo. Ob obisku bo na Gospodarski zbornici Slovenije organiziran poslovni forum, na katerem bodo sodelovali tudi številni gospodarstveniki iz Srbije in Črne gore, ki bodo ob tej priložnosti pripotovali v Slovenijo.

Predsednik Marović se bo srečal z gostiteljem, predsednikom dr. Drnovškom, ločeno ga bosta sprejela tudi predsednik vlade mag. Anton Rop in predsednik Državnega zbora Borut Pahor.

V ospredju pogovorov med predsednikoma bodo poleg bilateralnih odnosov vprašanja širitve Evropske unije in Nata ter situacija v regiji Jugovzhodne Evrope. Sogovornika bosta izmenjala tudi stališča glede drugih aktualnih zadev. Prvi uradni obisk najvišjega predstavnika Srbije in Črne gore in visoke politične delegacije v Sloveniji predstavlja vzpodbudo za nadalje poglabljanje vsestranskih odnosov med državama. Obisk bo hkrati tudi priložnost za navezovanje konkretnih poslovnih stikov med slovenskimi gospodarstveniki in člani močne gospodarske delegacije iz Srbije in Črne gore.

Predsednik Marović si bo ogledal mestno jedro Ljubljane in se ob tem srečal z županjo Danico Simšič, v Stolni cerkvi pa ga bo sprejel ljubljanski nadškof in slovenski metropolit dr. Franc Rode. Obiskal bo tudi Srbsko pravoslavno cerkev, kjer ga bo sprejel arhirejski namestnik za Slovenijo paroh Peran Bošković.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani