arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje predsednika dr. Drnovška z dr. Jeffereyem Sachsom

New York, 09/13/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes srečal z dr. Jeffereyem Sachsom, direktorjem Earth Institute na univerzi Columbia in direktorjem Projekta tisočletja.

Sogovornika sta se pogovarjala o težavah in ovirah pri uresničevanju milenijskih ciljev ter o potrebi po širjenju zavesti o usklajenih prizadevanjih mednarodne skupnosti za pomoč in podporo pri usklajevanju le-teh. Dr. Sachs je poleti obiskal vrsto najrevnejših držav tega sveta in skušal ugotoviti, kakšne bi bile najbolj učinkovite poti, da bi mednarodna pomoč v resnici in pravoćasno prišla do tistih, ki jo najbolj potrebujejo. Prav tako je tudi pohvalil uspešno integracijo Slovenije v okviru Evropske unije. Zanimalo pa ga je tudi, kakšni so načrti Slovenije kot članice Evropske unije, da okrepi prizadevanja v okviru mednarodne razvojne pomoći. Predsednik dr. Drnovšek in dr. Sachs sta se pogovarjala tudi o najnovejših dognanjih v zvezi s klimatskimi spremembami.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani