arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na obisku v domu starejših občanov Maribor Tabor (10. januar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem predsednika Nemškega Zveznega Parlamenta g. Wolfganga Thierseja pri predsedniku Republike Slovenije dr. Janezu Drnovšku.

Ljubljana, 03/26/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika nemškega zveznega parlamenta Wolfganga Thierseja, ki se na povabilo predsednika DZ Boruta Pahorja, mudi v Sloveniji. Cenjeni gost je uvodoma čestital slovenskemu predsedniku za izzid nedeljskih referendumov. Tako visok odstotek za vstop tako v EU kot Nato je dober znak za ostale države kandidatke, pa tudi spodbuda starim članicam EU za iskanje soglasja pri reševanju izzivov v mednarodni skupnosti, je še dejal g. Thierse. Slovenski predsednik se je zahvalil za čestitke in dejal, da Slovenijo in Nemčijo v luči vstopa Slovenije tako v EU kot v Nato, čaka še intenzivnejše sodelovanje. Ter dodal, da mora nemški parlament še ratificirati pridružitvena sporazuma za vstop v EU in Nato. Ob tem je g. Thierse odgovoril, da pri ratifikaciji ne bi smelo nobenih težav.

Sogovornika sta izmenjala tudi mnenja glede zunanje in varnostne politike Evropske unije, kjer so ob iraški krizi nastopila velika razhajanja držav članic Unije.
Strinjala sta, da je vzpostavitev učinkovitega trasatlantskega sodelovanja bistvena za ohranitev stabilnosti v svetu in v mednarodnih odnosih. Glas Slovenije kot nove članice Evropske unije pa bo pri snovanju prihodnje skupne zunanje in varnostne politike izjemno pomemben, je še dodal predsednik nemškega parlamenta g. Thierse.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani