arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S finsko predsednico Halonen (Ljubljana, 11.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Janez Drnovšek sprejel predsednika Evropskega parlamenta dr. Josepa Borrella Fontellesa

Ljubljana, 02/21/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Evropskega parlamenta dr. Josepa Borrella Fontellesa.

Pogovarjala sta se o prihodnosti Evropske unije, vprašanju nadaljnjih širitev ter kulturno-civilizacijskih vidikih Evrope. Predsednika Borrella so zanimala stališča predsednika Drnovška do razmer v regiji Jugovzhodne Evrope, še predvsem glede Kosova in Črne gore. Predsednik Drnovšek je dejal, da je Kosovo de facto suvereno in mu predstavil svoj načrt za Kosovo. Glede Črne gore je dejal, da Beograjski sporazum predvideva izvedbo referenduma o neodvisnosti ter da bo do njega zagotovo prišlo v bližnji prihodnosti. Sogovornika je tudi seznanil s predlogom črnogorskega vodstva za Skupnost neodvisnih držav Srbije in Črne gore.

Klikni za povečavoPredsednika Borrella je zanimala tudi pobuda za rešitev darfurskega vprašanja. Predsednik Drnovšek je poudaril, da je potrebna odločnejša diplomatska akcija, saj mednarodna skupnost deluje z velikim časovnim zamikom, medtem ko ljudje trpijo in umirajo. Predsednik Borrell je pozdravil pobudo in dejal, da je še posebej za majhno državo, kot je Slovenija, zelo pomembno, da ima konkretne projekte, s katerimi opozarja na probleme v svetu in jih tudi pomaga reševati.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani