arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Deseti pogovor o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike

Ljubljana, 12/10/2005  |  sporočilo za javnost


V sredo, 14. decembra 2005, bo ob 10. uri v Veliki sejni sobi Vlade Republike Slovenije na Gregorčičevi 27 v Ljubljani potekal deseti Pogovor o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike, ki bo namenjen razpravi o dialogu in odnosih države z verskimi skupnostmi.

Po osamosvojitvi Slovenije, sprejemu nove ustavne in družbene ureditve si država prizadeva vzpostaviti in urejati demokratične, odkrite in konstruktivne odnose z vsemi segmenti družbe, tudi z verskimi skupnostmi. Namen pogovora je izmenjava pogledov, stališč in izkušenj glede na dosedanji razvoj teh odnosov, vprašanj, ki morda ostajajo še odprta ali ne dovolj dorečena, in predlogov, kaj bi v okviru slovenske ureditve še kazalo storiti.

V pogovoru bodo vabljeni razpravljalci osvetlili tudi izkušnje drugih, nam primerljivih evropskih držav, o vzpostavljenih modelih odnosa države z verskimi skupnostmi, zlasti glede različnih področij sodelovanja, na primer s humanitarnimi in drugimi organizacijami. Podrobneje bodo govorili tudi o vlogi, ki jo imajo verske skupnosti pri obravnavanju vrednostnih vprašanj v modernih demokratičnih evropskih družbah, in o tem, kako lahko verske skupnosti prispevajo k razvoju dialoga o posameznih vrednostnih vprašanjih, ter o pomenu medverskega dialoga za družbeni razvoj znotraj Evropske unije, v njeni soseščini in širšem mednarodnem prostoru.

Pogovore o prihodnosti Slovenije bo moč v neposrednem video prenosu spremljati tudi preko spletnih strani: www.prihodnost-slovenije.si in www.siol.net

Povzetek pogovorov bo tudi v Studiu ob 17-ih na 1. programu Radia Slovenija v torek 14.12.2005 ob 17. uri ter na spletu www.rtvslo.si

Vsa dodatna gradiva (predstavitev teme, uvodni referati) bodo na voljo na spletnih straneh: www.prihodnost-slovenije.si
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani