arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Madžarski obrambni minister pri predsedniku dr. Drnovšku

Ljubljana, 03/18/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel madžarskega obrambnega ministra Ferenca Juhaszema, ki se mudi na delovnem obisku v Sloveniji.

Predsednik dr. Drnovšek in minister sta se med pogovorom posvetila nekaterim aktualnim vprašanjem v mednarodnih odnosih, predvsem razvoju situacije v zvezi z iraško krizo. Strinjala sta se, da mednarodna situacija že dolgo ni bila tako napeta, pri čemer je madžarski obrambni minister dejal, da se je Madžarska odločila odstopiti zračni prostor Američanom. Sogovornika sta tudi obsodila nedavni umor srbskega premiera Zorana Đinđića in ob tem izrazila željo, da Srbija nadaljuje pot v smeri demokracije, ki jo je začrtal pokojni premier.

Ob koncu pogovora sta se sogovornika posvetila tudi bilateralnim odnosom, ki sta jih ocenila za izredno dobre in brez odprtih vprašanj. Strinjala sta se tudi, da se z bližajočim vstopom Slovenije v Nato odpirajo številne nove možnosti za poglobitev medsebojnega sodelovanja. Pri tem je predsednik dr. Drnovšek poudaril, da je obisk madžarskega obrambnega ministra v času, ko se v Sloveniji pripravljamo na zgodovinska referenduma o vključitvi v EU in Nato dobrodošel, saj lahko izmenjamo izkušnje z madžarskim članstvom v Nato.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani