arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Tiskovna konferenca (Ljubljana, 19.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Tekmovanje v športu je pozitivna stran človeškega sodelovanja in tekmovanja

Ljubljana, 12/22/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes, pred razglasitvijo najboljše športnice in športnika leta 2003, sprejel najboljše športnice in športnike leta 2003. Predsednik dr. Drnovšek je športnicam in športnikom čestital za izjemne dosežke in dejal, da je šport vsem Slovencem izredno pri srcu, saj z veliki zanimanjem spremljamo njihove dosežke, nastope. Vsi pa se tudi zelo radi identificiramo s svojo državo takrat, kadar smo uspešni, tudi na področju športa.

Klikni za povečavo "Na nek način je tekmovanje v športu merjenje moči med narodi in med posamezniki tista pozitivna stran človeškega sodelovanja in pozitivnega ekmovanja, za razliko od vseh drugih negativnih tekmovanj, ki jih pozna zgodovina. Športnih uspehov smo vedno veseli, veseli smo takšnega pozitivnega tekmovanja, ki kljub temu, da smo v hudi tekmi, zbližuje ljudi iz različnih delov sveta, " je še poudaril predsednik republike in dodal, da je za delo športnikov potrebno veliko samodiscipline, saj rezultati ne pridejo sami od sebe, konkurenca je huda. Zato so dosežki vredni še toliko več spoštovanja in čestitk.

Predsednik dr. Drnovšek je na koncu vsem udeležencem sprejema zaželel veliko uspehov tako na športnem področju, kot tudi v osebnem življenju.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani