arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem poverilnega pisma monaškega veleposlanika

Ljubljana, 10/11/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel novo imenovanega veleposlanika Kneževine Monako Philippa Blanchija, ki mu je predal poverilno pismo.

Predsednik Republike Slovenije je posebej poudaril prijateljski odnos med Kneževino Monako in Slovenijo, ki se je dodatno okrepil tudi ob obisku Njegove presvetle visokosti monaškega kneza Alberta II. pred letom dni pri nas. Obstaja še veliko možnosti za izboljšanje medsebojnega sodelovanja, tudi na gospodarskem področju in pri razvoju turizma. Cenimo tudi sodelovaje na področju varovanja okolja in humanitarnih dejavnosti.

Klikni za povečavoVeleposlanik Kneževine Monako, ki bo Slovenijo pokrival iz Rima, je povedal, da Monako krepi svojo diplomatsko mrežo, ki bo sicer majhno državo bolje umestila v evropski in svetovni prostor. Slovenija je prijateljska država, ki je zelo veliko dosegla v zadnjih letih saj bo predsedujoča EU v prvi polovici prihodnjega leta. Obe državi imata marsikaj skupnega, zato si bo prizadeval za še plodnejše sodelovanje med državama.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani