arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Svetovna prvakinja v agilitiyu pri slovenskem predsedniku

Brdo pri Kranju, 12/19/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel Silvio Trkman in njeno psičko Simply the Best - La, ki je na 8. svetovnem prvenstvu v agilitiyju septembra v Franciji, upravičila svoje ime. Zasedla je prvo mesto v kategoriji srednje velikih psov.

Gre za najpomembnejši svetovni dogodek v tej kinološki disciplini, ki že vrsto let dosega velik razmah ne le v Sloveniji, ampak tudi v drugih državah. La je pirenejska ovčarka, ki je s svojo spretnostjo in živahnostjo navdušila že na samem prvenstvu, pa tudi zbrane na sprejemu pri predsedniku dr. Drnovšku. Silivia Trkman, vodja reprezentance Silvester Škerget ter tehnični vodja Sašo Novak, so predsednika seznanili s slovenskimi uspehi na svetovnem prvenstvu ter razvojem tega športa pri nas. Ob svetovni prvakinji psički La, ima Silvia tudi podprvakinjo, tudi pirenejsko ovčarko z imenom Lo.

Gospod Novak je predsedniku ob koncu podaril sliko slovenske reprezentance na prvenstvu ter knjigo Agility v Sloveniji ter ga povabil na eno od domačih tekmovanj. Predsednik, ki se je pred leti tovrstnega tekmovanja že udeležil, je obljubil, da si bo spretnosti šampionke La in tudi psičke Lo z veseljem ogledal. Seveda v spremstvu Brodija.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani