arhivska stran
Bivši predsednik republike slovenije

Bivši predsednik Republike Slovenije prof. dr. Danilo Türk se je vključil v oblikovanje Inštituta za globalno politiko na Univerzi Columbia v New Yorku

Ljubljana, 30. 12. 2013 | sporočila za javnost

Danes je dr. Danilo Türk formalno sprejel ponudbo, prejeto v decembru 2013, za vključitev v oblikovanje Inštituta za globalno politiko na Univerzi Columbia v New Yorku (Columbia Global Policy Institute). Pobuda je prišla iz Fakultete za mednarodne in javne študije te pomembne ameriške univerze (School of International and Public Affairs, Columbia University in the City of New York).

Inštitut se bo posvečal globalnim političnim ekonomskim, ekološkim in pravnim vprašanjem. Delo bo temeljilo na raziskovalnih projektih, ki bodo izrazito usmerjeni k praktičnim rešitvam in bodo temeljili na multidisciplinarnem pristopu v analizi, v priporočilih pa bodo upoštevali pomen najpomembnejših potreb in pogledov izraženih v današnjem svetu. V priprave so vključeni eminentni raziskovalci in znanstveniki, med njimi profesorji Michael Doyle, Lee Bollinger, Jeffrey Sachs in Joseph Stiglitz.

Bivši predsednik republike, prof dr. Danilo Türk bo v februarju potoval v New York, med drugim tudi na pogovore o delovanju Inštituta.