Sporocila za javnost in demantiji

GENERAL PODBREGAR IN MINISTER DEMŠAR PRI PREDSEDNIKU KUČANU

Ljubljana, 25. maj 1999


Predsednik republike Milan Kučan je danes sprejel na redno letno delovno srečanje načelnika Generalštaba Slovenske vojske generala mag. Iztoka Podbregarja in ministra za obrambo Republike Slovenije dr. Francija Demšarja s sodelavci. Na srečanju sta sogovornika obvestila Predsednika o bojni pripravljenosti in razmerah v Slovenski vojski ter o predvidenih ukrepih za izboljšanje doseženega stanja.

Predsednik Kučan je tudi letos dal priznanje pripadnikom Slovenske vojske, ki predano in po svojih najboljših močeh opravljajo svoje odgovorno delo v domovini in v mednarodnih mirovnih operacijah. Hkrati pa je opozoril na to, da je pred Slovensko vojsko in njenim nadaljnjim razvojem in usposabljanjem še veliko nalog in vprašanj, na katera morajo odgovoriti pristojni državni organi, posebej Ministrstvo za obrambo in Vlada RS. Gre za strateške dokumente o obsegu, strukturi in dolgoročnem razvoju ter opremljanju Slovenske vojske in za ustrezne sistemske ter normativne rešitve, s katerimi bodo opredeljena pričakovanja in prednostne naloge razvoja Slovenske vojske.

Zato je ob tej priložnosti napovedal, da bo zaradi pomena teh vprašanj na to tudi sam opozoril Vlado RS in ji predlagal obravnavo veljavnih sistemskih, organizacijskih in materialnih okvirjev razvoja in poslanstva Slovenske vojske ter da, na predlog Ministrstva za obrambo, čim prej sprejme manjkajoče strateške dokumente za hitrejše oblikovanje Slovenske vojske v sodobno evropsko oboroženo silo, sposobno učinkovito braniti svojo državo in v okviru mednarodnih mirovnih operacij enakopravno sodelovati v zagotavljanju varnosti in stabilnosti v tem delu Evrope.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran