Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNIK REPUBLIKE SPREJEL DELEGACIJO PARLAMENTARNE SKUPŠČINE NATO

Ljubljana, 2. september 2002


Predsednik republike Milan Kučan je v prostorih Državnega zbora danes sprejel delegacijo Parlamentarne skupščine NATO, ki je obiskala Slovenijo na povabilo predsednika državnega zbora Boruta Pahorja.

Pozitivnih vrednot evro-ameriške civilizacije v globalnem, soodvisnem svetu nihče ne more uveljavljati posamič, nepovezano. Uveljavljati jih je mogoče le s sodelovanjem v zavezništvih, je dejal predsednik in dodal, da če je le mogoče, jih je potrebno krepiti znotraj obstoječih mednarodnih ustanov in med take sodi tudi Nato. Dodal je, da je članstvo v Nato smiselno cilj Slovenije že od njene osamosvojitvi. Ta namreč ni potekala zgolj s pogledom nazaj v razloge za razdružitev nekdanje Jugoslavije, ampak tudi s pogledom naprej in opredelitvijo za vključitev Slovenije v sodobne integracijske tokove, ki so imperativ globalnega soodvisnega sveta.

Predsednik Kučan je predstavil aktivnosti Slovenije v pripravah na polnopravno članstvo v Nato in se zavzel za širitev Nata tudi v JV delu Evrope ter s tem za širitev prostora evropskega miru, varnosti in stabilnosti.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran