Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNIK SPREJEL PREDSTAVNIKE SRBSKE KRŠČANSKO DEMOKRATSKE STRANKE

Ljubljana, 2. februar 2000

Foto: BOBO

Predsednik republike Milan Kučan je danes sprejel predstavnike srbske krščansko demokratske stranke pod vodstvom predsednika Vladana Batića, ki je tudi koordinator opozicijske Zveze za spremembo. Predstavniki stranke, ki so se po obisku v Pragi mudili v Ljubljani, so predsednika informirali o razmerah v Zvezni republiki Jugoslaviji in še posebej v Srbiji.

Po njihovih ocenah se srbska opozicija krepi in tudi povezuje, nujna pa je pomoč in podpora mednarodne skupnosti, ki bi se morala dokazati tudi s konkretnimi ukrepi, predvsem odpravo nekaterih gospodarskih sankcij mednarodne skupnosti do Srbije, ki prizadenejo ljudi, obenem pa utrjujejo sedanjo vladavino.


Predsednik Kučan je poudaril, da je v interesu Slovenije, tako kot celotne mednarodne skupnosti, da se čimprej normalizirajo razmere v Srbiji ter da Zvezna republika Jugoslavija postane demokratična država s perspektivo vključevanja v evropske integracijske procese. Za ta cilj je potreben jasen politični program, ki bi temeljil na evropskih vrednotah kot so spoštovanje človekovih pravic, demokracija, odprtost in pluralnost medijev. Le tako je tudi mogoče pričakovati podporo mednarodne skupnosti.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran