Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNIK KUČAN SPREJEL PREDSEDNIKA VLADE FEDERACIJE BIH BIČAKČIĆA

Ljubljana, 27. marec 2000

Foto: BOBO

Predsednik republike Milan Kučan je danes sprejel predsednika vlade federacije Bosne in Hercegovine Edhema Bičakčiča in člane vlade federacije. V pogovorih je bilo ocenjeno, da so bilateralni odnosi med Slovenijo in BiH zelo dobri, kar kažejo tudi pogosti stiki na najvišji ravni.

Čeprav je Slovenija med najpomembnejšimi gospodarskimi partnerji BiH in federacije BiH, je bil posebej izpostavljen obojestranski interes za čimprejšnji podpis nekaterih bilateralnih sporazumov na gospodarskem področju, kot npr. sporazum o zaščiti investicij, o odpravi dvojnega obdavčenja ter pravno-premoženjski sporazum, ki bodo še pospešili poslovne stike ter vzpodbudili tudi višje oblike gospodarskega sodelovanja. Pravna infraturuktura bi tudi omogočila postopno zmanjševnje zunanjetrgovinskega primanjkljaja, ki ga ima BiH s Slovenijo.

Predmet pogovora so bile tudi razmere v jugovzhodni Evropi in še posebej v BiH in na Kosovu. Slovenija in BiH in v tem okviru tudi federacija BiH bodo še naprej sodelovali pri naporih za stabilizacijo tega dela Evrope in v Paktu stabilnosti.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran