Sporocila za javnost in demantiji

GLOBALNI SVET ZAHTEVA GLOBALNO VARNOST

Ljubljana, 20. junij 2000


Predsednik republike Milan Kučan je danes sprejel udeležence mednarodne konference Globalna varnost, ki poteka na Bledu. Pogovora so se udeležili tudi organizatorji, med njimi Marko Miš, direktor zavoda za varstvo pri delu, Milan Srna, direktor Urada RS za varnost in zdravje pri delu ter predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS Ivan Winkler.

"Vesel sem, da ste organizirali konferenco v Sloveniji, saj to pomeni, da naša država zmore poskrbeti za varnost", je v svojem nagovoru udeležencem in organizatorjem konference ter poudaril, da so danes, ko svet ni več zamejen in razdeljen in ko znanje in tehnologija omogočata in zahtevata globalizacijo tudi na področju varnosti pri delu in v prometu, stvari drugačne tudi na tem področju. "Globalni svet zahteva globalno varnost in odgovornost. Poskrbeti pa moramo ne samo za varnost in odgovornost pri delu in v cestnem prometu, temveč tudi za globalno odgovornost in mir v politiki" je sklenil predsednik Milan Kučan.

Udeleženci, med katerimi je predsednik mednarodne organizacije za preventivo v cestnem prometu La Prevention Routiere International Jose Miguel Tigroso, so predsednika seznanili z ukrepi, ki naj bi zagotovili večjo varnost tako pri delu kot tudi v prometu, kar je tudi tema konference. Direktor republiškega urada za varnost pri delu Milan Srna pa je seznanil predsednika s težavami, ki zadevajo sprejetje evropske zakonodaje s tega področja.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran