Sporocila za javnost in demantiji

SOCIALNA FUNKCIJA ZASEBNEGA KAPITALA

Ljubljana, 6. julij 2000

Foto: BOBO

Predsednik republike Milan Kučan se je danes udeležil praznovanja občine Medvode, na katerem so med drugim položili tudi temeljni kamen za gradnjo doma starejših občanov.

Gre za zasebno investicijo, največjo doslej v Sloveniji na področju socialnega varstva. Kot država in družba s tovrstnimi projekti stopamo pomemben korak naprej v pravo smer, kjer zasebni kapital dobiva tudi pomembno socialno funkcijo, je v svojem nagovoru poudaril predsednik Kučan. Na način, ki je predviden tudi v nacionalnem programu, zasebni kapital vstopa tudi na področje izboljševanja pogojev družbenega standarda in tako omogoča višjo kakovost življenja.

To so naložbe, ki sicer ne obljubljajo velikega donosa, obljubljajo pa zanesljivost za prihodnost. Zanesljivost za posameznika, za družbo in za kapital, pri čemer razbremenjujejo pritisk na državni proračun. Načrtovana in zanesljiva prihodnost odpira prostor v družbi za vse generacije in vsem generacijam nudi priložnost za njihov ustvarjalni prispevek, je še dodal predsednik Kučan. Predsednik je na koncu čestital občanom občine Medvode, ob njihovem občinskem prazniku, investitorjem pa je zaželel uspešno dokončanje objekta.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran