archived page

Predsednik republike obiskal center vojnih veteranov

Logatec, 11.3.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Center vojnih veteranov Slovenije v Logatcu (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Center vojnih veteranov Slovenije v Logatcu, kjer so mu predstavili namembnost in dosežen razvoj centra. Predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij so predsednika seznanili tudi z načrtovanimi projekti, ki so namenjeni vzpostavitvi centra za celostno skrb za pripadnike Slovenske vojske. V razpravi o tem vprašanju sta sodelovala tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič ter minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik.

Glavni projekt, ki ga načrtujejo v centru vojnih veteranov, je izgradnja varovanih stanovanj za socialno ogrožene veterane in pripadnike Slovenske vojske, ki so se upokojili oziroma zaključili dolgoletno službovanje v Slovenski vojski. Poleg tega pa v centru pripravljajo tudi programe za celostno skrb na področjih socialnega varstva, psihološke in zdravstvene oskrbe, športa in rekreacije ter prostočasnih aktivnosti v sodelovanju z različnimi društvi, ki delujejo v okolici. Med aktivnostmi so izpostavili še delo z mladimi in vzpodbujanje domoljubja, del njihovih načrtov v prihodnosti pa je tudi vzpostavitev muzeja o slovenski osamosvojitveni vojni.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Center vojnih veteranov Slovenije v Logatcu (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je zahvalil za informacije o napredku, ki je bil narejen pri izgradnji infrastrukture. Po njegovih besedah smo lahko zadovoljni, da obstaja potrebna infrastruktura, ki ponuja veliko priložnosti in omogoča, da o vsebinah za delovanje centra lahko razmišljamo odprto in kreativno. Nastajajoči infrastrukturi je potrebno dati dobro vsebino, je dejal predsednik in izpostavil zlasti programe kulturnega in izobraževalnega značaja, ki bodo zanimivi za širok krog ljudi. Pojasnil je, da bomo na ta način prispevali k odgovorom na nekatera pomembna razvojna vprašanja. Med njimi je omenil problem staranja prebivalstva in potrebo po razvoju medgeneracijske solidarnosti. Pomembno pa je tudi povezovanje s civilnodružbenimi organizacijami, ki delujejo na področju prostovoljstva, je še dodal predsednik. Poudaril je, da lahko kakovostne učinke dosežemo le s povezovanjem navidezno samostojnih in ločenih segmentov našega javnega življenja.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani