archived page

Predsednik Türk čestital ameriškemu predsedniku Obami

Ljubljana, 7.11.2012  |  izjava


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je v imenu slovenskega naroda in v svojem imenu čestital Baracku Obami za vnovično izvolitev za predsednika Združenih držav Amerike ter mu zaželel uspešno nadaljnje opravljanje dolžnosti.

"Vaša vnovična izvolitev je priznanje vašemu predanemu delovanju v korist Združenih držav Amerike in ameriškega naroda. Je potrditev, da vaše socialne in ekonomske politike enakih priložnosti za vse in socialne pravičnosti še naprej uživajo zaupanje Američanov. Vaša neomajna predanost svetovnemu miru in varnosti s kooperativnim pristopom pri naslavljanju izzivov vse bolj povezanega in kompleksnega sveta pomaga izgrajevati zaupanje in konstruktivno sodelovanje med državami.

V Sloveniji zelo cenimo tesno zavezništvo med najinima državama. Naša skupna podpora demokraciji, splošnemu spoštovanju človekovih pravic in vladavini prava bo tudi v prihodnje trdna. Prepričan sem, da lahko gradimo na skupnih vrednotah za svetlo prihodnost obeh narodov," je v čestitki zapisal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani