archived page

Predsednik odprl razstavo izvirnih lesnih izdelkov Čar lesa

Ljubljana, 14.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl razstavo izvirnih lesnih izdelkov z naslovom "Čar lesa" (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je v Cankarjevem domu odprl razstavo izvirnih lesnih izdelkov z naslovom "Čar lesa". Predsednik je v otvoritvenem nagovoru spomnil na oglaševalsko geslo "Les je lep", ki izraža estetsko vrednost izdelkov iz lesa. Les ima po besedah predsednika tudi veliko prihodnost, če bomo znali izkoristiti naše naravne danosti, tradicijo, industrijska in druga znanja ter izdelke iz lesa razviti na nove tehnološke ravni, ki bodo tržno zanimive.

Predsednik republike je izpostavil, da les ni več samo surovina za izdelavo pohištva ali za potrebe gradbeništva, ampak se danes predeluje tudi v druge izdelke, kot so farmacevtski izdelki ali visoko tehnološki proizvodi, ki vsebujejo karbonska vlakna. Poudaril je, da Slovenija spada med tiste evropske države, kjer je gozd zelo pomemben del krajine in naše eksistence, zato predstavlja tudi pomembno priložnost.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl razstavo izvirnih lesnih izdelkov z naslovom "Čar lesa" (foto: Stanko Gruden/STA)Miselnost se pri nas počasi začenja spreminjati, je dejal predsednik, na kar kaže tudi vedno večja priljubljenost hiš iz lesa, ki so zanimive tako z vidika arhitekture, estetike kot tudi sodobnih načinov bivanja. Predsednik je pohvalil odlične slovenske oblikovalce, ki so sposobni narediti marsikateri estetsko zanimiv izdelek iz lesa. Kritično pa je ocenil našo sposobnost za trženje teh izdelkov, ki po njegovi oceni še ni ustrezno razvita.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani